DOMETESLİ BARBUN BALIĞI TARİFİ
MALZEMELER
- 8 adet orta irilikte barbun balığı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet dolmalık biber
- 4 adet domates
- 1 adet defne yaprağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- 2 çay kaşığı biberiye
- 1 adet limon
- 15 20 adet yeşil zeytin
- Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak kuru soğanın kabuklarını soyarak ince piyazlık doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım.
- Dolmalık biberlerin çekirdeklerini ve saplarını çıkartarak ince uzun şeritler şeklinde doğrayalım.
- Bir adet limonu yıkayarak ince dilimler halinde dilimleyelim.
- 8 adet barbunya balığının pullarını bir bıçak yardımıyla kazıyarak karnını yaralım.
- Balıkların tüm iç organlarını çıkararak iyice temizleyelim.
- Balıkları bol suda birkaç suyu yıkayarak süzdürelim.
- Ufak bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritelim.
- Eriyen yağın içine piyazlık doğradığımız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından ince şeritler halinde doğranmış biberleri ekleyerek birkaç kez çevirerek kavurup küp şeklinde doğradığımız domatesleri, 2 çay kaşığı karabiberi, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 8-10 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen domatesli soğanlı harcımızı ocaktan alarak üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım.
- Balıkları cam bir fırın tepsisine yan yana dizerek üzerlerine biberiyeyi serpiştirip hazırladığımız domatesli sosu barbunların üzerine gezdirerek dökelim.
- Üzerine çekirdekleri çıkartılarak ikiye bölünmüş zeytinleri ve limon dilimlerini yerleştirerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında barbunları 25-30 dakika kadar pişirerek sıcak sıcak servis yapalım…
- AFİYET OLSUN
- http://seftenyemektarfileri.blogspot.com.tr
Etiketler: BARBUN BALIĞI TARİFİ, barbunya balığı tarifi, DENİZ MAHSÜLLERİ, domatesli barbunya balığı, KOKUSUZ BALIK PİŞİRME, kolay yemek, midye, pratik yemek, tarifler, yemek, yemek tarifleri