İsveç Keki Kladdkaka,İsveç Keki Oktay Usta,İsveç keki Nasıl Yapılır?,Elmalı İsveç Keki Yemek Tarifleri,Kek Tarifleri,Nefis Yemek Tarifleri...
|
Elmalı İsveç Keki
|
Elmalı İsveç Keki İçin Malzemeler:
- 1 adet sade kek (ya da 2 katlı pastaban)
- 1 su bardağı şekerli süt
- 4 adet yeşil elma
- 5 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1,5 paket vanilyalı puding (pişirilerek hazırlananlardan)
- 1/4-1/2 su bardağı krema
Üzerine:
- 400 ml krema
- 2 paket krema sertleştirici
- Rendelenmiş çikolata
Elmalı İsveç Kekinin Yapılışı:
- Eğer küçük kekler yapacaksanız bir bardak yardımıyla kekten daireler kesin.
- Keklerin (veya kekin) üzerini şekerli süt ile ıslatın.
- Limon suyunu, şekeri, yumurtaları, suyu ve pudingi bir tavaya alıp devamlı karıştırarak pişirin.
- Pişince elmaları soyup küçük küpler halinde keserek tavaya ekleyin. (küplere kesme işlemini tavanın üzerinde yaparsanız elmalar kararmaz).
- Karışımınıza azar azar krema ekleyerek yoğunluğunu azaltın.
- Elmaların yumuşaması için pişirmeye birkaç dakika daha devam edin.
- Elmalar yumuşayınca karışımı ılınmaya bırakın.
- 400ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın.
- Elmalı karışımı keklerin üzerine paylaştırın.
- Elmaların üzerine de krema sürüp rendelenmiş çikolata serpin.
Afiyet olsun…
Etiketler: ELMALI İSVEÇ KEKLERİ, KEK TARİFLERİ, KEKLER, KEKLER VE PASTALAR, kolay kekler, nefis yemek tarifleri, PASTALAR, pratik kek tarifi, pratik tarifler