FIRINDA PALAMUT TARİFİ(Çanakkale Usulü)
Malzemeler;
- 4 adet orta boy palamut
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 5-6 adet sivri biber
- 2 adet limon
- ½ demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı;
- Çanakkale usulü fırında palamut hazırlamaya 4 adet palamut balığını temizleyerek başlayalım.
- Temizlenen palamutları bol suda iyice yıkayarak süzülmesi için bırakarak biz de diğer malzemeleri hazırlayalım.
- 4 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak ince piyazlık şeklinde doğrayıp tuzla ovalım.
- Ardından 3 adet domatesin kabuklarını soyarak küp şeklinde yemeklik doğrayalım.
- Sivri biberleri ufak ufak doğrayıp ayıklanarak yıkanmış yarım demet maydanozu kıyarak tüm doğranmış malzemeyi bir kabın içine alarak 2çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber yeteri kadar tuz ve limon suyu ekleyerek malzemelerin tümünü iyice karıştırarak harmanlayalım.
- Hazırladığımız soğanlı, domatesli harcın yarısını 4 adet tüm balığın içine doldurarak yağlanmış fırın tepsimize dizelim. Kalan harcı balıkların üzerine serpiştirip yerleştirelim.
- Fırınımızı 180 derecede ısıtarak doldurulmuş balıkları fırına vererek yaklaşık olarak 30-35 dakika balıklar pişip kızarana kadar pişirerek fırından alalım.
- Pişerek hazır hale gelen balıkları servis tabaklarına alarak dilimlenmiş limon eşliğinde servise sunalım.
- Fırında palamut hazır, afiyet olsun…
- Yemek tarifleri;http://seftenyemektarfileri.blogspot.com.tr/
Etiketler: DENİZ MAHSÜLLERİ, FIRINDA PALAMUT TARİFİ, FIRINDA PALAMUT TARİFİ(Çanakkale Usulü), KOKUSUZ BALIK PİŞİRME, KOLAY BALIK TARİFİ, NEFİS YEMEK TARİFLERİ, PALAMUT, PRATİK YEMEK TARİFLERİ