HAMSİ DOLMASI TARİFİ
|
Hamsi Dolma Tarifi |
Ülkemizin bolca tüketilen hamsi, Türkiyenin,Karadeniz mutfağının vazgeçilmezidir. Hamsi ile ilgili birçok yemek tarifleri bulabiliriz. Hamsi buğulama, hamsi tava, hamsi salatası, hamsili pilav, pazılı hamsi, hamsili pide, hamsili poğaça, hamsi koli (hamsili mısır ekmeği), kiremitte hamsi, hamsi salamurası, hamsi kuşu (hamsi puli), hamsi köftesi,hamsi çorbası,hamsi böreği…
Hamsi Dolması İçin Malzemeler;
- 1,5 kg hamsi
- 3-4 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yeterince tuz ve karabiber
Hamsi Dolmasının Yapılışı;
- Balıkların başlarını koparıp kılçıklarını ayıralım ve yaprak şeklinde açalım.
- Ayıkladığımız balıkları, bol tuzlu suda bir süre bekletip süzelim.
- Kuru soğanları piyazlık kıyıp pir tatlı kaşığı tuz ile ovalım
- Kabuklarını soyup kıydığımız domatesleri ve ince kıydığımız maydanozları, soğanlara katıp karıştıralım
- Hamsileri yağladığımız fırın tepsisinin dibine sırtları alta gelecek şekilde sıra sıkıca döşeyelim
- Soğanlı harcı balıkların üzerine yerleştirip düzleyelim
- Geri kalan hamsileri sırt kısımları üste gelecek şekilde soğanların üstüne dizelim
- En üste biraz sıvı yağ gezdirip ve önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
- Hamsi dolması bir müddet piştikten sonra servis edebiliriz, afiyet olsun…
Etiketler: DENİZ MAHSÜLLERİ, HAMSİ, HAMSİ BÖREĞİ, HAMSİ DOLMASI TARİFİ, IZGARA BALIK, KOKUSUZ BALIK PİŞİRME, KOLAY BALIK TARİFİ, PRATİK BALIK TARİFLERİ, PRATİK YEMEK