Parmak Poğaça Yapılışı;
Malzemeler:
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( 4 su bardağı)
- Ayrıca 1 tatlı kaşığı mahlep kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı:
- Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Unun tamamını birden eklemeyin)
- Yaklaşık 12 – 13 parça oluyor.
- Bu parçaları tezgahın üzerinde merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açın ve bıçakla bir ucuna kesikler atın.
- Dilediğiniz iç malzemeden (peynirli, kıymalı,patatesli) koyup diğer ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın ve kesik kısım üstte kesiklerin uçları altta kalacak şekilde yağlı yağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sütle açtığınız yumurta sarısını sürün.
- Tepside 15 dk mayalandırdıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Etiketler: HAMUR İŞLERİ, kolay poğaça, PARMAK POĞAÇA TARİFİ, Parmak Poğaça Yapılışı, POĞAÇALAR, pratik poğaça tarifi