Beğendili Somon Balığı Yapılışı;
Malzemeler:
- 1 dilim somon
- 3 adet patlıcan
- 3 çay kaşığı un
- 2 çay kaşığı tereyağı
- ½ lt süt
- Zerdeçal
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Beğendi için patlıcanları közlenmeye bırakın.
- Bir tencerede tereyağı eriyince unu ekleyip kavurun.
- Un kokusu gidince yavaşça sütü ekleyin ve çırpın.
- Koyulurken karışıma tuz, karabiber koyup karıştırın.
- Biraz da zerdeçal ilave edin.
- Son bir fokurdatıp altını kapayın.
- Patlıcanları soyup doğrayın ve beşamelle harmanlayın.
- Somonu biraz zeytinyağlayıp kızgın tavada pişirin ve beğendi üzerinde servis edin.
Afiyet olsun..
Etiketler: balık tarifleri, BALIKLAR, BEĞENDİLİ SOMON BALIĞI TARİFİ, Beğendili Somon Balığı Yapılışı, DENİZ MAHSÜLLERİ, Somon Balığı En Kolay Nasıl Pişer, somon tarifi