Ahududu Soslu Yumurtalı Ekmek Yapılışı, Ahududu Sos Tarifi, Yumurtalı Ekmek Tarifi, Fransız Tostu Tarifi, Nefis Sos Tarifleri ve Kahvaltılık Tariflere Şeften Yemek Tariflerinden Ulaşabilirsiniz!!!
Ahududulu Sos İçin Malzemeler:
- 500 gram dondurulmuş ahududu
- 2 cay kasigi limon suyu
- 2/3 bardak seker
Ahududulu Sos Yapılışı:
- Donmuş ahudularımızı, içine süzgeç koyduğumuz derin bir kaba alıyoruz ve çözülmesini beklemeye başlıyoruz.
- Tamamen çözülmesi birkaç saati alabiliyor. Ahududular çözüldüğü zaman bir kaşık ile ezerek bütün sularının çıkmasına yardım ediyoruz. Bu aşamının sonunda 1 bardak ahududu suyu elde etmiş olacağız.
- Bu suyu bir sahana koyuyoruz ve ağır ateşte 1/4 bardak kalıncaya dek pişiriyoruz.
- Bunun ardından kalan sıvıyı içi çok az yağlanmıs bir kaba alıyoruz.
- Kalan suyu çıkarılmış ahududuları ince bir süzgeç ile iyice eziyoruz. Süzgecin içinde neredeyse yalnızca çekirdekler kalınca alttaki kapta 1 bardak kadar püre birikmiş olması gerekir.
- Limon suyunu katıyoruz. Yoğunlaşmış ahududu suyuyla karıştırıp yeniden ölçmemiz gerekiyor. 1 1/3 bardak sos elde etmişsek şekeri ekleyebiliriz.
- Şeker eriyene dek güzelce karıştırıyoruz. Şayet sos henüz azsa şekeri de daha az ekleyerek dengeleyebiliriz.
***Hazırlamış olduğumuz ahududu sosu 10 gün buzdolabında, 1 sene süresince de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Yumurtalı Ekmek İçin Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 8 dilim bayat ekmek
- Yarım su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- Bir tutam kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
Kızartmak için:
Yumurtalı Ekmek Yapılışı:
- Yumurtaları geniş bir kaba kırıp çırpın.
- Üzerine, süt, elenmiş un, kabartma tozu, ve tuz ekleyip yeniden iyice çırpın. Ekmekleri hazırladığınız karışıma batırın.
- Yumurtalı ekmekleri sıvıyağda önlü arkalı kızartıp servis yapın.
Etiketler: ahududu, Ahududu Soslu Ekmek, ahududulu sos tarifi, APERATİFLER, Fransız Tostu, KAHVALTILIKLAR, yumurtalı ekmek nasıl yapılır, yumurtalı ekmek tarifi, YUMURTALI EKMEK VE AHUDUDULU SOS TARİFİ