Evde Sokak Simidi Tarifi:
-İki bardak un yoğurma kabına alınır ve üzerine kuru maya serpiştirilerek karıştırılır. Ortası havuz gibi açılır ve şeker, tuz, sıvı yağ eklenir.
-Azar azar ılık su dökülerek hamur yoğrulurken geri kalan un gerekirse daha fazlası eklenerek oldukça yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak (streç folyo kullanılabilir) en az bir saat mayalandırmaya bırakılarak hamurun iki kat büyümesi beklenir.
-Bu hamurdan büyükçe bir limon kadar parça koparılır. Elle ileri geri yuvarlamak suretiyle bir parmak genişliğinde şerit haline getirilir. Şerit halindeki hamur tezgah üzerindeyken her iki ucu farklı yönlere burulur. İki ucu havada birleştirilir. Bu esnada hamurların birbirine dolanarak örgü haline geldiği görülür. Tekrar tezgah üzerine alınan örgü şeklindeki hamurun uçları birleştirilerek halka haline getirilir.
-Bu şekliyle
simit hamuru önce sulandırılan pekmeze iki taraflı olarak batırılır, kevgir yardımıyla süzdürülür. Ardından bolca susam bulunan bir kaba yine iki taraflı batırılır.
-Simitler
pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Burada da en az on beş - yirmi dakika mayalandırılır. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pişirilir.