-2 büyük soğan – robottan geçirdikten sonra soğanların çıkan suyunu sıkın ki acılığı böreğe geçmesin.
AYRICA;
-100 gr Kaymak,
-100 gr tere yağ,
-1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yöresel Boşnak Böreğinin Yapımı:
-Hamurumuzu hazırlayacağımız kabın içerisine unu alalım.
-Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
-Ilık su ile yoğurmaya başlayalım.
-Çok yumuşak bir hamur yoğurmamız gerektiğini unutmayın.
-Hala elimize yapışıyor olması gerekiyor hamurun, hazırladığımız hamuru iki parçaya bölelim.
-Bezenin birisini mutfak tezgahının üzerine alarak elimiz ile açalım.
-Bu sırada bir tavanın içerisinde tereyağı ve kaymağı eritelim.
-Elimiz ile biraz açtığımız hamurun içerisine erittiğimiz tereyağı ve kaymak ılıyınca 2-3 yemek kaşığı kadar hamurun üzerine dökelim.
-Döktüğümüz yağı elimiz ile hamurun her yerine sürelim.
-Ardından hamuru döne döne çekerek uzatalım.
-Resimler bu aşamada size yardımcı olacaktır.
-Yufka boyutunda hamurumuzu açalım ve kenarlarına iç harcımızı dökelim.
-Ardından yine erittiğimiz yağdan dökelim ve her yerine yayalım.
-Şimdi içe doğru tüm hamuru saralım, iç harcın üzerini kapatarak.
-
Rulo şeklinde saralım.
-Ardından yağlı fırın tepsisine dizme işlemi geliyor.
-Rulo yaptığımız hamuru 2 cm kalınlığında keselim ve iki ucunu da büzdürerek tepsiye dizelim.
-Bu şekilde bütün
ruloyu hazırlayalım ve tepsiye dizelim, ayırdığımız diğer bezeye de aynı işlemleri uygulayalım.
-Erittiğimiz yağdan kalanını tepsinin üzerine dökelim.
-Yüksek derece de kızarana dek pişirelim.
-Dilerseniz bu şekilde dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.