Katmer Poğaça Tarifi, Resimli Tarifler, Evde Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?, Resimli Katmer Tarifi, Resimli Katmer Poğaça Tarifi, Yumuşacık Katmer Poğaça Tarifi ve diğer nefis poğaça tarifleri Şeften Yemek Tariflerinde...
Zahmetli gibi görünsede hamurunun güzelliği sayesinde işlem çok kolaylaşıyor.. Bu nefis katmer poğaçayı bir kere yaparsanız bir daha yapmak isteyecekseniz. Ee hadi kolay gelsin =)
Malzemeler:
Katmer Poğaça Hamuru İçin;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
- 20 gr yaş maya (yarım küp)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Hamurun arasına sürmek için;
- 75 gram tereyağ yoksa margarin
İçi İçin;
- 250 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Yarım dal maydanoz
- Tuz, karabiber, nane, kekik, pulbiber, kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Tencereye sıvıyağ koyalım.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alalım.
- Biberi küçük küçük doğrayıp soğanın üzerine koyup 15 dakika kavuralım.
- Üzerlerine kıymayı ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Kıyma pişmeye başladığında, dometesleri küçük küpler halinde ya da dilerseniz rendeleyerek üzerine ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Maydanozu ince kıyıp baharatlarla beraber kıymaya akleyelim.
- 5 dakika daha karıştırıp ocağı kapatalım. Kıymayı soğuması için beklemeye alalım.
- Katmer poğaça hamuru için un dışındaki malzemeleri karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyelim. Yoğuralım.
- Yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Katmer poğaça hamurumuzu 8 eşit parçaya bölelim.
- 8 bezeyi büyük pasta tabağı kadar olacak şekilde açalım.
- Aralarına erittiğimiz tereyağından sürüp üst üste dizelim.
- Fazla ezmeden 60-70 cm. olacak şekilde oklava ile açalım.
- Açtığımız katmer hamurunu pizza dilimi gibi 16 dilime bölelim.
- Dilimlerin geniş tarafına kaşıkla kıymalı harçtan koyup, sigara böreği gibi saralım.
- Fırını 180 derceye açalım ısınsın.
- Katmer poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Fırını kapatalım ısınmış fırında tepsideki poğaçaları yarım saat mayalanması için bekletelim.
- Yarım saat sonra fırını 180 dereceye açalım ve katmer poğaçalarımızı altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Etiketler: evde açma poğaça tarifi, Evde Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?, HAMUR İŞLERİ, Katmer Poğaça Tarifi, POĞAÇA TARİFLERİ, POĞAÇALAR, Resimli Katmer Poğaça Tarifi, resimli tarifler