TAVUK ETİ NASIL MARİNE EDİLİR?

Et Marine Etme Yöntemleri, Et Marine Sosu, Tavuk Eti Nasıl Marine Edilir?, Et Marine Tarifi ve diğer nefis tarifler Şeften Yemek Tariflerinde...



et nasıl marine edilir
Et Nasıl Marine Edilir?



  Tavuk etinin marine edilmesi, tavuk etinin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca kullanılan baharatlar etin lezzetini daha da arttırır.

  Beyaz et kırmızı ete oranla çok daha dikkat edilmesi gereken bir ettir. Çünkü zehirleyebilecek boyutlara kadar gidebilen bir özelliğe sahiptir. Tavuk etinin taze olması gerekir. Hatta bulunabiliyorsa 1 veya 2 günlük taze tavuk eti tercih edilmelidir.

  Tavuk etinin kırmızı et gibi dinlenmiş olması gerekmemektedir. Tavuk ne kadar taze ise o kadar iyidir.

  Tavuk etinde en lezzetli kısım tavuğun but kısmıdır ve derisi ile pişirilirse çok daha lezzetli olur.

  Tavuk etini kızartacaksak, 
ızgarada ya da tencerede, fırında pişireceksek, daha önceden marine etmemiz tavuk etini yumuşatacağı gibi lezzetini de arttıracaktır. Aşağıda tavuk etini pişirme yöntemimize göre nasıl marine edeceğimizi açıkladık.



Tavuk Eti Nasıl Marine Edilir?



Izgara Tavuk Etini Marine Etmek İçin:

  6 – 7 adet parça tavuk eti için kullanmamız gereken malzemeler: 

ve etleri çok hırpalamadan yavaş yavaş karıştırarak malzemeleri etlere iyice yedirelim. 15-20 dakika oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pişirelim.


Sotelik Doğranmış Tavuk Göğüs Etini Marine Etmek İçin: 

 Sotelik doğranmış tavuk göğüs etin üzerine, 



Tavuğun Göğüs Etini Kızartmadan Önce Marine Etmek İçin:

 Tavuk etlerinin üzerine çıkacak kadar sütü ilave ediyoruz ve üzerini streç ile kapatıp, 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişiriyoruz.



Tavuk Kanadı Marine Etmek İçin:

8 adet tavuk kanadının üzerine:


  Tavuk kanatlarını ızgarada ya da fırının ızgara bölümünde pişirebiliriz. İki pişirme işleminde de aynı şekilde marine yapıyoruz. Tavuk kanatlarını Fırının ızgara bölümünde pişireceksek fırını önceden ısıtıyoruz.

Afiyet olsun...

Etiketler: , , , ,