Gerçek Limonlu Dondurma Tarifi

Gerçek Limonlu Dondurma Tarifi
Nefis Limonlu Dondurma Tarifi

Benim paylaştığım dondurma tariflerini yapanlar ne kadar lezzetli,ne kadar doğal ve şimdilerde maalasef piyasada bulamayan o eski lezzetli dodurmalardan olduğunu bilirler.
Dondurma tariflerimi methetmeme gerek yok Gerçek Sade Dondurma Tarifim basında,internette ve sosyal medyada herkesin dilindedir.

Öncelikle şunu belirteyim şuanda sizlerle paylaşacağım Limonlu Dondurma Tarifi,marketlerde ve diğer yerlerde satılan dondurmalardan değildir!.. Bu tarif gerçek dondurma tarifidir!.. Eskiler bu dondurmayı ev yapı roma dondurması olarak adlandırır ve bilirler.

Verdiğim bütün dondurma tariflerinde,marketlerde ve diğer yerlerde satılan dondurmaların içinde bulunan krem şanti,süt tozu,yapay tatlandırıcı,nebati yağ ve benzeri zararlı ve yapay ürünler bulunmaz!..
Paylaştığım dondurma tarifleriyle yapılan dondurmayı yediğinizde damağınız ve ağzınızda yağ bırakmaz,yapay tatlandırıcı olmadığı için ekşi olmaz ve midenizi rahatsız etmez,market dondurmalarının limonlusu,vişnelisi ve benzerlerinde yapay tatlandırıcı kullanıldığı için ekşi olur ve bu ekşi asidik özelliğinden dolayı mide rahatsızlıklarına sebebiyet verir ve midede tedavi edilmesi zor zararlara yol açar!..

Bu yüzden diyorum ki kendinize,çocuklarınıza ve ailenize,hem lezzetli hem de sağlıklı bir dondurma yemek ve yedirmek istiyorsanız hazır dondurmaları asla tercih etmeyiniz!..
Dondurmam Gaymak filmini izlediniz mi bilmem ama ben o filmi çok seviyorum,filim dondurma konusunu bütün gerçekliğiyle anlatıyor,filmi izleyenler ne demek istediğimi çok iyi anlamışlardır.

Neyse konu hazır gıdalar olunca malasef sinirleniyor ve çenem düşüyor,sanırım bu yüzden yine biraz uzattım;) Dilerseniz şimdi nefis mi nefis limon dondurma tarifime geçebiliriz.

NOTLAR ve PÜF NOKTALARI: Zerdeçal dondurmaya renk vermesi amacıyla kullanılmıştır,kullanılmasada olur ama ben her zamanki gibi kullanmanızı tavsiye ederim!..
Dondurmayı yaparken hakiki salep kullanın,tek içimlik salep kullanmayınız!..
Dondurmada buzlanma olsun istemiyorsanız yapım aşamasında dondurucuya koyduktan sonra saat başı çıkarıp karıştırın ve çırpın!..
Dondurmayı dondurucuya ağzı kapalı bir kapta koyun aksi taktirde dondurmaya dondurucunun kokusu sinecektir!..
Ağzı kapalı kabın kapağında buharlaşma olacağından dondurmayı her karıştırmaya çıkardığınızda kabın iç kısmındaki ve kapağın iç kısmındaki suyu ve su buharlarını silin!..

Gerçek Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler :
Gerçek Limonlu Dondurma Tarifinin Yapılışı :
Afiyet Olsun...

Etiketler: ,