Orijinal Maymun Ekmeği (Monkey Bread) Tarifi

orijinal maymun ekmegi monkey bread tarifi
Orijinal Maymun Ekmeği Tarifi
İnternette maymun ekmeği tarifi diye arama yaptığınızda maymun ekmeği tarifi adı altında karşınıza çok farklı tarifler çıkıyor,tariflerde küçük değişiklikler yapmayı bende severim ama gördüğüm kadarıyla öyle büyük değişiklikler yapmışlar ki tarif,maymun ekmeği tarifliğinden çıkmış kendine yeni bir isim arar hale gelmiş :)
Öncelikle bunu belirtmek isterim ki aşağıda paylaştığım maymun ekmeği tarifi,"Orijinal Maymun Ekmeği Tarifi'dir."
Bu tarifi ilk defa yapıyorsanız ve diğer sitelerdeki uydurma tarifleri (uydurma diyorum çünkü o kadar değişiklik yapılmış ki gerçekten uydurma bir tarif halini almış) uygulayıp yaptıysanız çok yazık çünkü maalesef  yediğiniz şey maymun ekmeği değil!..
Bu yüzden yemek için internetten tarif alıp bir şeyler yapacaksanız benim gibi tarif hakkında bilgiler veren siteleri tercih etmenizi tavsiye ederim!..

Maymun ekmeği tarifi hakkında söyleyeceklerime gelirsek;tarif gerçekten güzel bir tarif,tatlı sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif.
Tarif ülkemizden bir tarif değil menşei bize ait bir tarif değil yani.Fakat damak zevkimize uyan bir tarif...Maymun ekmek ismini elle koparılıp yenmesinden alıyor.
Özellikle çocuklar bu tarife bayılıyor.Eşimde küçük kızımda severek tüketti,değişik tarifler arayanlar için tavsiye edebileceğim bir tarif.Lafı fazla uzatmadan gelin hep beraber tarifimize geçelim.

Maymun Ekmeği (Monkey Bread) Tarifi İçin Malzemeler:

Kaplaması İçin Malzemeler:
Maymun Ekmeği (Monkey Bread) Tarifi Yapılışı:

Kek kalıbınızı oda sıcaklığındaki tereyağıyla yağlayıp bir kenara kaldırın.

Yoğurma kabınıza süt ,şeker, su ve mayayı ekleyip karıştırın,mayanın fermente olabilmesi için 10 dakika bekleyin!

Sonra bu karışımı mikserle karıştırıp tuz ve kaşık kaşık un ekleyin,hamur haline gelince birazda elinizle yoğurun

Eğer elinizle şekil veremeyecek gibiyse biraz daha un ilave edin.

Yoğurduğunuz hamur oldukça yumuşak ve kolayca şekil verilebilecek yumuşaklıkta olmalı

Yoğurduğunuz hamuru üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.

Bu arada şeker ve tarçını bir kasede karıştırın ve tereyağını eritin.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce tereyağına sonra şekerli tarçın karışımına bulayıp kek kalıbınıza sıralayın.

180 derecede 30 dakika pişirin, fırın çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip ters çevirin.

Soğumasını beklerseniz şekerli olduğu için kalıba yapışıp çıkmayabilir,bu yüzden 5dk. sonra sıcaklığını kaybetmeden kalıbı ters çevirip ekmek kalıptan çıkarılır.

Sıcak yenmesi tavsiye edilir. Afiyet Olsun!..

Etiketler: , , , ,