Ev Yapımı Limonata Tarifi

Bu tarifimizde; kolay limonata tarifi, ev yapımı limonata tarifi, gerçek limonata tarifi, pastane limonatası, portakalsız limonata tarifi, güzel limonata, ev yapımı limonata nasıl yapılır, dondurulmuş limondan limonata yapılışı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

ev yapımı limonata tarifi
Ev Yapımı Gerçek Limonata Tarifi
Sıcaklardan resmen yanıyoruz...Bu sıcak günlerde en çok aradığımız şeylerden biri soğuk içecekler.Asitli ve yapay meyve suları içmek yerine evde kendi yaptığımız içecekleri tüketmek en sağlıklısı tabi. Limonata da bunlardan biri,üstelik hem az malzeme kullanılıyor, hem de yapılışı çok kolay. Benim buzluğumda  limonum hep vardır,çünkü normal su içerken bile biraz limon rendesi veya bir dilim limon ekleyerek içmeyi çok seviyorum. Limon yağ yakıcı özelliğe sahip olduğundan kilo vermek isteyenler çok tüketiyor. Üstelik vitamin deposu!..
Bu tarifimde paylaştığım limonata tarifi "eskiden pastanelerde satılan limonataların aynısı",limonu sıkayım içine şeker,katıp su ekleyim ve buzdolabından soğuduktan sonra içerim diyenlerin limonatası değil.
Bu limonatayı farklı kılan kabuklarının rendelenerek yapılması,asıl lezzetini de buradan alıyor zaten.

UYARI:Lütfen marketlerde satılan 1 litrelik ve daha fazlası olan ve neredeyse 1tl-2tl arasında satılan limonatalardan almayın,üzerinde taze sıkım yazar fakat yalandır,pazarda limon fiyatlarından haberiniz varsa şayet gerçek limonatanın 1 litresinin 1-2tl mal olmayacağını anlayabilirsiniz!..
Markette satılan limonataların içinde aroma vericiler,limon konsantresi v.b katkı maddeleri bulunur,bu katkı maddelerinin en kötüsü de "E 104" katkısıdır .Bu madde sağlık açısından çok zararlı bir maddedir,bir tür sentetiktir,alerjiye sebep olur ve bu maddenin işlenmesinde alkol gibi helal olmayan şeyler kullanılmıştır.
Sizlerle bu bilgiyide paylaştıktan sonra gelin hep beraber bu nefis Limonatanın nasıl yapıldığına bakalım;

Ev Yapımı Kolay Limonata Tarifi İçin Malzemeler:


Süslemek İçin;
Portakalsız Gerçek Limonata Yapılışı:
Afiyet olsun.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Limonlu Dordurma Tarifi

Etiketler: , , , , ,