Şambaba Tatlısı (Orjinal Şambali) Tarifi

Bu tarifimizde şambaba tatlısı tarifi, şambali tarifi, şam tatlısı tarifi, fıstıklı şam tatlısı tarifi, şambaba tatlısı nasıl yapılır, şambali nasıl yapılır, şam tatlısı nasıl yapılır, fıstıklı şam tatlısı yapılışı, şambaba tatlısı resimli, resimli tatlı tarifleri, tatlı yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler bulabilirsiniz...

sambaba tatlısi nasil yapilir
Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?
İzmir yöresine ait olan şambaba tatlısı,diğer adıyla şambali tatlısı ülkemizdeki tatlılar arasında tescillenmesi gereken bir tarif,bu nefis tarif Türkiyeyle sınırlı kalmayıp ülke sınırlarını aşıp adıyla ve tadıyla ülkemizi temsil edecek tatlar arısında yerini almalıdır bence...
Tescillenmelidir diyorum çünkü Yunanistanın lokum ve baklava tatlısını sahiplenmesi gibi yarın öbürgün şambaba tatlısınıda sahiplenmesi işten bile değil.

Şambaba tatlısı genelde sokak tatlısı olarak bilinir,fakat son zamanlarda nefis lezzeti herkesin dikkatini çekmiş olmalı ki,lüks restaurantlarda bile görmeye başladık kendisini.Aslen menşei İzmir olan şambaba tatlısına Antakya,Trakya,Adana ve Ege bölgelerinde de rastlayabilirsiniz.Uygun koşullar altında saklandığında 1 ay bozulmadan tüketebileceğiniz bir tatlı çeşididir şambali tatlısı.
Ben bu nefs tatlıya bayılıyorum,sizde bir yerlerde görüp canınız çektiyse ve bu lezzeti evde yapmak istiyorsanız hadi kolları sıvayın,bu tarif İzmir kemer altı çarşındaki kuşaklarca bu işi sürdüren bir ustadan alınmıştır.Kolay gelsin;)

Şambaba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

Şambaba Tatlısı Şurubu İçin;


Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?
Afiyet olsun.

Etiketler: , , ,