Yağlı biber turşusu tarifi, yuvarlama biber turşusu tarifi, yuvarlama turşu nasıl yapılır, yağlı sirkeli turşu tarifi, tekme tokat turşu tarifi nasıl yapılır diye arama yapıyorsanız cevabı bu yazımızda bulabilirsiniz.
|
Yağlı Sirkeli Yuvarlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır? |
Bu ölçüler 500 ml lik şişeler (şu çantamızda taşıdığımız su şişeleri) ve kavanozlara göredir. Miktarını orantılı olarak arttırabilirsiniz. Genelde o küçük su şişelerine yaparlar, yaparken rahat, yerken her seferinde taze olsun diye...Tercih meselesi, cam kavanozda yapan bir kaç kişiden yuvarlarken sızdırıyor diye duydum ama kapaktan kaynaklanıyor olabilir! Denemeden bilemeyiz. Çok basit ve çok lezzetli bir turşu tarifidir. İstediğiniz biberi kullanabilirsiniz. Bir kere yapın, her sene yapmak isteyeceksiniz.
Yuvarlama Biber Turşusu İçin Malzemeler:
- Biber (sevdiğiniz cins kullanabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
Yuvarlama Yağlı Turşu Nasıl yapılır?
- Biberlerin saplarını kesip güzelce yıkıyoruz. Acı biberden yapacaksanız doğramadan, büyük sivri biberlerden yapacaksanız; biberinize, kabınıza ve tercihinize göre doğrayarak yapabilirsiniz.
- Biberleri kavanoza tamamen dolduruyoruz.
- Üzerine şekeri, tuzu, yağı, sirkeyi koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz.
- Bazıları sarımsak ve su ekliyor ben eklemiyorum.
- Mutfakta hep göz önünde bulunduruyoruz. Gelip gittikçe ayağımızla yuvarlıyoruz. Sallayıp alt üst ediyoruz. Turşu suyunun az olması sizi yanıltmasın, hep yuvarlandığı için böyle...
- Tam ölçüdür, 10 günde yenebilir. 1 litre için 1'er çay bardağı yağ ve sirke, 2 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin,afiyet olsun...Etiketler: KIŞ HAZIRLIKLARI, TURŞU TARİFLERİ, TURŞULAR, Yağlı biber turşusu tarifi, yağlı sirkeli turşu tarifi, yuvarlama biber turşusu tarifi