Baklava Hamuru Tarifi

baklava-hamuru-nasil-yapilir
Bu tarifimizde sizlerle antep baklava hamuru tarifini paylaşacağız.Bir takipçimiz ev yapımı baklava hamuru tarifini istemişti,işte hem ev yapımı hemde antep baklavası hamuru tarifi paylaşarak size bir taşta iki kuş vurma fırsatını sunuyoruz.Bu hamurla 40 katlı baklava yapabilirsiniz,tabi ki daha az yada daha çok kat yapmak istiyorsanız sizin tercihiniz.
Ayrıca bu tarifte sizlerle baklava hamurunun gevrek olmasının püf noktasında paylaşacağız.

NOT: Gevrek,çıtır baklava hamurunun püf noktası; Pastane unu(baklava unu) kullanmak ve baklava fırından çıkarıldıktan sonra en az 4,5 saat bekletilmesi ve daha sonra şerbetinin dökülmesidir.Baklava fırından çıkar çıkmaz şerbetini dökerseniz o  baklava maalesef çıtır çıtır olmaz,hatta lezzetli bir baklava bile olmaz.
Dip Not: Bu arada,hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra,tepsiye göre büyütme aşamasına geçmeden önce nişasta serpmeyi unutmayın lütfen.

Baklava Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?
Cevizli Bayram Baklavası Tarifi için Tıklayınız
Yalancı Baklava Tarifi için Tıklayınız

Etiketler: , , ,