Bu gün sizler için; bakla fava tarifi oktay usta,fava tarifi nefis yemek tarifleri,fava tarifi arda,taze bakla fava,antakya bakla humus,bakla ezmesi fava,bakla mezesi,taze bakla ezmesi,taze iç bakla ezmesi...konu başlıklı tarifleri araştırıp,elde ettiğimiz bilgileri harmanlayarak,bir çok denemeden sonra en güzel lezzeti yakaladıktan sonra aşağıdaki tarifi oluşturarak sizlerle paylaşmaya karar verdik.
Emin olun ki paylaştığımız her tarifte olduğu gibi bu tarifte de parmaklarınızı yiyeceksiniz!..
Yılbaşı akşamlarının olmazsa olmaz mezelerinden biri...Fava:bakla ya da bezelye içiyle yapılan zeytinyağlı ezme.Kimileri için ezme-meze kimileri için bir yemek çeşidi.Siz nasıl tercih ederseniz öyle isimlendirin.Burdan annelerede sesleniyorum,bakla ve bezelye sevmeyen,yemeyen çocuklara bu şekilde rahatlıkla yedirebileceğinizden emin olabilirsiniz.
Yapması en kolay tariflerden biri,hem pratik hem lezzetli,neyse lafı fazla uzatmadan gelin tarife bir göz atalım isterseniz...
Fava Tarifi İçin Malzemeler
- 250 Gr kuru bakla
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 Adet orta boy kuru soğan
- 2 Adet limon
- 7-8 dal dereotu
- Tuz
- 1 Adet kesme şeker
Fava (Bakla Ezmesi) Yapılışı
- Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun.
- Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı koyduktan sonra tuzu ve şekeri koyup dört(4) su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.(buradaki "4 su bardağı su" sembolik-farazidir, bazen suyu tamamdır, bazen eksik olur, baklalar tıkır tıkır kalabilir,bunun sebebi baklanın cinsi,körpeliği yada kartlığı gibi bir çok etkene bağlıdır.Böyle bir durumda tencereye sıcak su eklenir)
- Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
- Kalın kenarlı bir kabı suya batırıp çıkartın.
- Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin.
- Buzdolabında en az iki(2) saat bekletin.
- Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin.
- Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.(Küçük küçük kıyılmış kuru soğanlarda bu süslemeye dahil edilebilir)
Hatırlatma: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece önceden suyun içinde bekletin yada pişirirken düdüklü tencere kullanın.
Afiyet Olsun...
Etiketler: Fava (Bakla Ezmesi) Tarifi, Fava Nasıl Yapılır?, SOĞUK MEZELER, YEMEK TARİFLERİ