Fava (Bakla Ezmesi) Tarifi

Bu gün sizler için; bakla fava tarifi oktay usta,fava tarifi nefis yemek tarifleri,fava tarifi arda,taze bakla fava,antakya bakla humus,bakla ezmesi fava,bakla mezesi,taze bakla ezmesi,taze iç bakla ezmesi...konu başlıklı tarifleri araştırıp,elde ettiğimiz bilgileri harmanlayarak,bir çok denemeden sonra en güzel lezzeti yakaladıktan sonra aşağıdaki tarifi oluşturarak sizlerle paylaşmaya karar verdik.
Emin olun ki paylaştığımız her tarifte olduğu gibi bu tarifte de parmaklarınızı yiyeceksiniz!..
Yılbaşı akşamlarının olmazsa olmaz mezelerinden biri...Fava:bakla ya da bezelye içiyle yapılan zeytinyağlı ezme.Kimileri için ezme-meze kimileri için bir yemek çeşidi.Siz nasıl tercih ederseniz öyle isimlendirin.Burdan annelerede sesleniyorum,bakla ve bezelye sevmeyen,yemeyen çocuklara bu şekilde rahatlıkla yedirebileceğinizden emin olabilirsiniz.
Yapması en kolay tariflerden biri,hem pratik hem lezzetli,neyse lafı fazla uzatmadan gelin tarife bir göz atalım isterseniz...
fava-bakla-ezmesi-tarifi
Fava Tarifi İçin Malzemeler

Fava (Bakla Ezmesi) Yapılışı
Hatırlatma: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece önceden suyun içinde bekletin yada pişirirken düdüklü tencere kullanın.

Afiyet Olsun...

Etiketler: , , ,