En Başarılı Lokma Hamuru Tarifi

nefis-lokma-hamuru-tarifi
Bu gün sizlerle lokma hamuru tarifimi paylaşacağım.Lokmayı herkes zaman zaman yapar,basitti.Herkes annesinden,arkadaşından yada birilerinden öğrendiği gibi yapar,genelde herkesin yaptığı lezzetli olur ama bazılarının döktüğü lokma çok daha lezzetli olur,bundan mütevellit bayanlar kendi aralarında "bende yapıyorum ama senin ki kadar lezzetli olmuyor" derler.
Neden bazılarının yaptığı lokma daha lezzetli olur peki?Bunun sebebi tabi ki lokmanın hamurudur.
Aşağıda sizlere en mükemmel,en güzel lokma hamurunun tarifini paylaşıyorum,tarife harfiyen uyduğunuzda ve püf noktalarını uyguladığınız taktirde herkesin size "bende lokma döküyorum ama bu kadar lezzetli olmuyor" diyeceklerinin garantisini veriyorum.Bu açıklamaları da yaptıktan sonra gelin tarifimize bir göz atalım.

Lokma hamuru yaparken bu püh noktalara Dikkat..! 
Yaş maya ile yapılan lokma hamurunun oda sıcaklığında en az 1 saat bekletilmesi ve hamurun en az iki katı kadar kabarması gerekir.Mayalanmış olan hamuru tekrar yoğurmayın,hamurun kenarın küçük parçalar halinde koparıp kızgın yağda kızartın.Hamurların orta kısımlarına küçük delikler açmanız kızartma esnasında kabarcıkları patlamalarını önleyecektir.Cıvık durumda olan hamuru elinizle şekil vermeden önce ellerinizi yağlamayı unutmayın.

nefis-lokma-hamuru-tarifi
Lokma Hamuru İçin Malzemeler


Lokma Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elediğiniz unu derin bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını havuz gibi açın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yaş mayayı unun orta kısmına alın. Üzerine ılık süt ve toz şekeri katın.

- Yaş mayayı,ılık süt ve toz şeker ile ezerek unun orta kısmında harmanlayın.
- Kenar kısımda kalan unun üzerine tuzu serpiştirin. Maya karışımına yavaş yavaş ılık suyu ekleyin ve elenmiş un ile karıştırın.

- Ilık su ve maya ile yoğrulan lokma hamuru, toparlandığında vıcık vıcık ve elinize yapışacak yumuşaklıkta olmalıdır.

- Hamurun üzerinin kurumaması için; hazırladığınız hamurun üzerini hafif nemli pamuklu bir bezle kapatın.

- Hamurun mayalanması için oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletelim.

- Hamurun mayalanmasına yakın derin bir tencereye aktardığınız kızartmalık yağı orta ateşte kızdıralım.

- Isıyla aktif hale geçen yaş maya sayesinde kendi hacminin iki katına ulaşan lokma hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.

- Yağladığınız ellerinizle şekil verdiğiniz hamurların orta kısımlarını parmağınızla hafifçe bastırdıktan sonra kızgın yağa bırakın.

- Yağa bıraktığınız lokmaları alt üst ederek kızarıncaya kadar pişirin

- Fazla yağını bırakmaları için altına kağıt havlu serili bir tabakta servis ediniz.


İLAVE BİLGİ: Lokma Tatlısı Tarifi

Etiketler: , , , , ,