Patatesli rulo börek tarifini diğer börek tariflerinden ayıran şey buzdolabına giriyor olmasıdır.
Buzdolabında dinlendirilerek yapılan bu tarif puf puf kabarıyor ve ertesi güne kalırsa kurumuyor(ertesi güne kalırsa tabi,bizde hiç kalmıyor da...;).
Beni tanıyanlar ve beni takip edip tariflerimi yapanlar bilirler,her tarifi paylaşmam,paylaştığım tarifler konusunda seçiciyimdir.Beğenmediğim ve iddialı olmayan tarifleri asla paylaşmam.
Bu tarife bir puan verecek olsam 10 üzerinden 9 verirdim ve benim puanımın kıt olduğunu düşünürsek 9 puan gerçekten yüksek bir puan.
Bu nefis tarifi fazla methetmeye gerek yok yapınca sizde diğer börek tariflerinden farklı olduğunu lezzet konusunda iddialı bir börek tarifi olduğunu anlayacaksınız.
Misafirlerinize ikram ederseniz tarifi istenenler listesinde yerini alacağından emin olabilirsiniz!..
Patatesli rulo börek tarifini facebook sayfamda da ve instagram hesabımda paylaşacağım,tarifi yapanlar hem aşağıda yorum kısmına hem de facebook ve ınstagramda ki paylaşımın altına yorumlarını beğeni ve önerilerini yazabilirler.
Lafı fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum.
Patatesli rulo börek tarifinin püf noktaları: Börek hafif donmadan doğrarsanız, dilimler çok yassı olabilir. Tuz oranını peynirinizin tuz oranına göre ayarlayın.Yufkalar altın rengi bir görünüm almadan fırından çıkarmayın, yoksa çıtır çıtır olmaz.
KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
8 kişilik 35 dakika 30 dakika
Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 5 adet orta boy haşlanmış patates
- 200 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- 1 adet kuru soğan(isteğe bağlı)
Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?
Soğanlı yapanlar için (Patatesi çiğ olarak rendeleyin.Minik doğranmış soğanlarla sıvı yağda yumuşayana dek kavurun.Tuz ve baharatları ilave edin.) Soğan kullanmayanlar tarifi yapmaya aşağıdan başlayacak.
Yufka hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Yufkayı serin, üstüne patatesli harçtan sürün, üzerine tekrar yufkayı yayın ve yine patatesli harçtan sürün ve son kata kadar aynı şeyi yapın.
Yufkaları rulo yaparak sıkıca sarın. Streç filme sararak buzluğa koyun.Bu arada fırını 200 derecede ısıtın.
Börek hafifçe donunca, (buzdolabında 30 dk dinlendirilip parmak genişliğinde rulolar kesilir) keskin bir bıçak yardımıyla 1cm kalınlığında dilimleyin.
Dilimleri yağlı kağıt üzerine dizin, önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
Etiketler: BÖREK TARİFLERİ, BÖREKLER, HAMUR İŞLERİ, patatesli börek, patatesli rulo börek tarifi