Pastane Usulü Kandil Simidi Tarifi

kandil-simidi-nasil-yapilir
Kandil simidi,kandil günleriyle bütünleşmiş ve hatta kandillerde yapılan bir gelenek haline gelmiştir.Kandiller,kandil simidi dağıtılarak,ibadetler yapılarak güzel bir sevgi ortamında kutlanır.Bugün regaip kandili,herkesin regaip kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Bu gün kandil simitleri yapılarak eş,dost,akraba,konu komşu kim varsa herkese dağıtıldı.Kandil simidini yapmayı bilenler kendi evlerinde yaptı,yapmayı bilmeyenler ise pastanelerden alıp dağıttı.
Bu gün sizlerle paylaşmış olduğumuz bu tarifimiz hem yapmayı bilenler için hemde yapmayı bilmeyenler için bir tarif olacak."Peki neden yapmayı bilenler içinde olacak"dediğinizi duyar gibiyim.
Evet "ben kandil simidi yapıyorum" diyenlerde bu tarife bakmadan ve nasıl yapıldığını okumadan,ben kandil simidi yapmayı biliyorum demesinler çünkü bu tarif pastanelerden aldığınız kandil simidinin tarifidir ve püf noktalarıyla birlikte paylaşılmıştır.
Kısacası bu tarifi uygulayarak yaptığınız kandil simitlerini kimse pastanedekilerle ayırt edemez.

Püf noktaları:Bildiğiniz gibi kandil simidi sahleple yapılır,tabi ki en güzeli de sahleple yapılanıdır ama "evimde salep yok ben nereden sahlep bulacağım şimdi" veya "sahlepsiz kandil simidi yapamaz mıyım?" diyenler için ufak bir püf noktası;sirke...Evet evet yanlış duymadınız sirke,sahlep yerine bir yemek kaşığı yada bir tatlı kaşığı sirke kullanabilirsiniz.
Bir diğer püf noktası ise verdiğimiz tarifte yapılan kandil simidi ağızda dağılan kıtır kıtır bir simit olacağı için pişirmeden önce tepsinin altını sadece yağlayarak pişirmeyin çünkü pişirdikten sonra tepsiden çıkaramazsınız veya çıkarmaya çalışırken simitleri parçalarsınız.Böyle olmaması için tepsimizi margarinle yağlayıp un serpip silkelediğiniz tepsiye hamurları dizin.Bazıları tepsiyi yağlayıp simitleri tepsiye dizip fırına verin demişler bu püf noktasını da o yüzden paylaşmak istedim.

Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler

Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı veya karıştırarak bir tabağa koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. 

Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.

Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayın. Tükenmez kalem kalınlığında uzun hamurlar yapın.Hazırladığınız bu hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.

Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve çörek otuna batırın.

 Margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...

İLAVE BİLGİ : Evde Pastane Simidi Nasıl Yapılı?

Etiketler: , , ,