Pratik İskender Kebap Tarifi

pratik-iskeder-kebap-tarifi
Sizlerden bu konuda bir çok mesaj aldım,evde iskender kebap nasıl yapılır sorularınız çığ gibi büyüdü.Kızımın youtube kanalı ile uğraşırken bu tarifi yayınlamakta biraz geciktim,bu yüzden hepinizden tekrar tekrar özür diliyorum.


İnternette bu tarif hakkında aramalar şu şekildeydi;"pratik iskender kebap tarifi,iskender kebap tarifi oktay usta,yoğurtlu iskender tarifi,evde iskender sosu tarifi,hazır dönerden iskender yapımı,kiymali iskender tarifi, evde iskender yapımı arda,evde kıymalı iskender yapımı..." bu arama sonuçlarından yola çıkarak ben sizlerle zahmetsiz ve evde kolayca yapabileceğiniz pratik iskender kebabı tarifimi paylaşmaya karar verdim.

Arama sonuçlarında kıymalı iskender tarifi diye arama yapıldığını gördüm;arkadaşlar kıymalı iskender diye bir şey yoktur olamaz,sanırım pratik olsun diye aratılmış fakat pratik olsun diye de kıyma kullanmak çok saçma...gerek yok.

Hazır dönerden iskender yapımı diye aratanlar olmuş evet bu çok güzel düşünülmüş çünkü bende tarifimde dana eti ile uğraşmak istemeyenler için hazır döner tavsiye ediyorum çünkü çok daha lezzetli oluyor.

Tarif hakkında şunu söyleyebilirim arkadaşlar tarif gayet güzel oluyor bundan yana çekinceniz olmasın.Ağır misafirleriniz geliyorsa,oruçluysanız ve iftarda ne yapsam diye düşünüyorsanız,canınız iskender çekti ama gitmeye üşeniyor veya maddi yönden sizi zorluyorsa evde iskender kebabını kolayca yapabilir,afiyetle yiyebilirsiniz.Şimdi dilerseniz tarifimize geçebiliriz.

İskender Kebap Tarifi İçin Malzemeler


Pratik İskender Kebap Tarifinin Yapılışı

NOT: Hazır döner kullananlar tarifi hazır dönere göre şekillendirsinler)

İskender kebabın ana maddesi olan etlerimizi ince ince dönerlik doğrayarak başlayalım.(Hazır döner kullananlar direk tavada kızartmayla başlayabilir)

Bir tavanın içine sıvı yağı koyup ince kıyılmış etlerimizi tavaya ekleyelim.

Etler suyunu çektiğinde tuz ekleyip renk alıncaya kadar kızartalım.

Pideleri küp küp doğrayıp servis tabaklarının taban kısmına yerleştirelim.

Ayrı bir sos tavasında tereyağ eritip içine salçayı koyup güzelce kavuralım.

Kavrulan salçanın içine kekik, pul biber ve karabiberi ekleyelim.

Domates salçasını sıvı ve akıcı hale getirmek için azcık kaynamış su ekleyip pişirelim.

Doğradığımız pidelerin üzerine salça sosu güzelce gezdirelim.

Sosunu döktüğümüz pidelerin üzerine kızaran etleri koyalım.

Son olarak tabağın kenarına yoğurdu koyalım.

Tereyağlı sosu etlerin üzerine dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.

-İsteyen biber ve domates közleyip tarifi renklenderibilir

Afiyet Olsun...

Etiketler: , , , ,