KABAK MUSAKKA NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
- 3-4 adet kabak,
- 2 orta boy soğan,
- 2 adet biber,
- 2 adet domates,
- 250 gr kıyma,
- 3-4 adet orta boy patates,
- tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber, karabiber, mayndanoz ( ne severseniz)
- sıvı yağ
Yapılışı:
- Kabaklarımızı küp küp doğrayıp sıvıyağda kızartıp ısıya dayanıklı fırın kabımıza alıyoruz.
- Kıymamızı soğanlı biberli güzelce kavuruyoruz. Üzerine küçük küpler halinde dometselerimizi ilave edip kavurma ilemine devam ediyoruz. İsteyen salça da kullanabilir.Tuz ve baharatları ekliyoruz ben maydanozda kullanıyorum, karıştırıyoruz. Kavrulan kıymamızı da kabakların üzerine yayıyoruz.
- Patatesleri de küpler halinde doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz ve kıymamızın üzerine ilave ediyoruz.
- Yemeğimizin üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyip sıcak fırında,yarım saat kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Etiketler: en güzel kabak yemekleri, kabak musakka, KABAK MUSAKKA NASIL YAPILIR, KABAK MUSAKKA TARİFİ, Kabaktan nasıl yemek yapılır, kıymalı yemekler, musakka nasıl yapılır