Malzemeler:
- 1 kg krema (Schlag Sahne)
- 2,5 Yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış )
Yapılışı:
- Çelik tencerenin içine kremayı koyun, karıştırın ve orta ateşte kaynama noktasına gelince yani baloncuklar çıkmaya başlayınca altını kapatın. (Kesinlikle kaynamayacak)
- Limon suyunu ekleyin karıştırın. Krema hemen koyulaşmaya başlayacaktır.
- Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. Tencerenin ısısı oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
- Tencere ılınınca kağıt havluyu alın, tencerenin kapağını kapatıp 9-10 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu aşamada hiç karıştırmayın.
- Süre sonunda temiz bir tülbenti süzgeç üzerine koyun, süzgeci de yüksek bir kaba oturtun ve peyniri süzün.
- Tülbenti sıkıca bağlayın ve kabıyla süzgeciyle beraber tekrar buzdolabına kaldırın.
- 7-8 saat sonra mascarpone peyniriniz hazır.
***Bu kremayı 2-3 gün dolabınızda saklayabilirsiniz ve pastalarda (özellikle
tiramisu), soslarda, çorbalarda, kahvaltıda ekmeğinize sürüp kullanabilirsiniz. 1 litre süt kremasından yaklaşık 600-630 gr peynir elde ediyoruz…
Afiyet olsun..