EVDE MASCARPONE PEYNİRİ NASIL YAPILIR? (Resimli Anlatım)

Mascarpone Peyniri Tarifi / Mascarpone Peyniri Nedir? Mascarpone Nasıl Bir Şey? / Resimli Mascarpone Peyniri Tarifi / Orjinal Tiramisu Tarifi İçin Peynir Yapılışı;



Orjinal Tiramisu Tarifi için TIKLAYIN...

İtalya’nın Lombardi bölgesinde 16.yy’dan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılan bu peynir, lezzeti, krema gibi oluşu nedeniyle özelikle tatlıların yapımında kullanılıyor. İtalya’da yapılan Tramisu’ların içinde sadece Mascarpone peyniri var. Taze olarak yenen bu peynir ayrıca meyvaların üstünde çeşitli likörler eşliğinde tüketiliyor. Mascarpone’nin % 55-60’ı yağ ve tazeliğini koruması için muslin torbalarda satılıyor.
Biz bu tarifler için orjinal ürünleri bulamıyoruz veya bulunsa bile aşırı yüksek ücretler ödüyoruz.. O yüzden ya labne peyniri ve hazır kekler ile benzer tarifler yapıyoruz ya da peynir çeşitlerini evde kendimiz üretiyoruz. Buyrun Mascarpone Peyniri Tarifi'ne geçelim;

Malzemeler:

Yapılışı:
***Bu kremayı 2-3 gün dolabınızda saklayabilirsiniz ve pastalarda (özellikle tiramisu), soslarda, çorbalarda, kahvaltıda ekmeğinize sürüp kullanabilirsiniz. 1 litre süt kremasından yaklaşık 600-630 gr peynir elde ediyoruz…

Afiyet olsun..






Etiketler: , , , , , , ,