PASTA GANAJI TARİFİ

Pastaya Ganaj Nasıl Yapılır?


Pandispanya Köpük Kek Tarifi İçin TIKLAYIN!!!

Marshmallowdan Şeker Hamuru Tarifi İçin TIKLAYIN!!!

Eşime yapmış olduğum doğum günü pastasının ganajınıda bloğuma eklemek istedim. Harika tarif, bütün şeker hamurum eriyo diyenler buyrun bu ganajı yapın bakalım şeker hamuru eriyor mu? Tabi şeker hamurunuz güllü lokumdan olmamalı, çünkü lokumunda katkısı büyük erimeye...

Öncelikle Ganaj için malzemeler:
-2 Paket süt kreması
-1,5 paket bitter çikolata
-2 paket kakaolu krem şanti
-1 paket kakaolu dolgu kreması
-1 çay bardağı süt

Yapılışı:
Önce tencereye 1 paket kremayı ve bitter çikolatayı koyalım erisinler, karışsınlar, bütünleşsinler.. Altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Başka bir kaba diğer kremayı koyalım mixer ile koyulaşana kadar çırpın, krem şantileri ve dolgu kremasını ekleyin çırpmaya devam. İçine soğuyan kremalı karışımı ekleyip çırpalım.. Cıvık olmuyo gayet koyu kıvamlı bir ganaj... Kullanıma hazır artık =)


Keki ıslatmak için şurup tarifi:
-1 su bardağından bir parmak az şeker
-1 su bardağı su

Bir güzel kaynatıyoruz şerbetimiziii sonra bir kaç damla limon sıkıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...

----Şurup yerine meyve sularıda kullanılabilir...

*****

Şimdiii gelelim pastamızı hazırlama aşamasına... Daha önce yaptığımız pandispanya kekimizi 3 parçaya bölüyoruz ben gece yarısı yaptığım için zor geldi ikiye böldüm öyle oldu, güzel de oldu yani :)





1. kekimizi servis tabağına koyuyoruz (kelepçeli kalıbı kullanabiliriz daha düzgün olması için) şurup ile ıslatıyoruz, kremanın üçte birini üzerine sür. Kremanın üzerine ne dilerseniz fındık, fıstık, badem, çikolata parçaları veya meyveli yapacaksanız meyveleri serp.





2. kat kekede aynı işlemi uygula.

3. kat kekimizde koyup şurubunu sür, çember kalıbı çıkartabiliriz. Kalan kremayı krema poşetine ya da buzdolabı poşetine koyup sıkarak her yerine süreceğiz, spatula ya da ona benzer ne malzemeniz varsa onunla güzelce sıvıyoruz.



Buzdolabında 2 saat bekleyecek, sonra şeker hamuru ile kaplayıp süsleyeceğiz =)




Şekerrr Hamuru apayrı bir konu.. Sıra ona da gelecek..
Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , ,