EVDE MARSHMALLOWDAN ŞEKER HAMURU TARİFİ (RESİMLİ ANLATIMLI)

Şeker hamuru nasıl yapılır? / Şeker hamuru yapımında püf noktaları; / Resimli Şeker Hamuru Yapılışı;

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli


Pandispanya Köpük Kek Tarifi İçin TIKLAYIN!!!

Pastane Pastası Ganajı Tarifi İçin TIKLAYIN!!!

Bugün sıra şeker hamuru yapımında.. Evde şeker hamuru yapımı o kadar da zor değil, hele ki sevdiğin biri için yapımı hiiç zor değil. Şeker hamuru hazır alınabilir, marshmallowdan yapılabilir veya lokumdan elde edilebilir.

Biz küçük bir yerde yaşadığımız için her an her şeyi bulamıyoruz ve satın alamıyoruz. İnternetten de satın almak için sitelere baktığımda 1 haftadır siparişlerinin gelmesini bekleyen kişilerin yorumlarını görünce hevesim kırıldı ve karar verdim her şeyi ben yapacaktım ;)
Daha önce tecrübe sahibi olan arkadaşlardan lokumdan şeker hamurunun erime yaptığını da öğrenince dedim kii şeker hamuru marshmallowdan olacak.. Olur mu olmaz mı derken oldu da bitti..

Şimdi malzemelerimizi yazalım;




- Şekerlerimiz (marshmallow) beyaz ve pembe olarak ayırıyoruz.
- Tencereye su koyup kaynatıyoruz, borcamı içine oturtuyoruz ama su cama değmeyecek şekilde olmalı ki buhardan erime gerçekleşsin ve şekerlerimizin yapısı bozulmasın..

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli

- Önce beyaz şekerlerimizi koyuyoruz, kendi kendine eriyecekler hiç panik yapmayın sıcaklık arttıkça göreceksiniz erimeyi. İyice eriyince 3 kaşık suyu ve tuzu birazda pudra şekerini ilave ediyoruz kaşıkla karıştırıyoruz. Telaş yok çok karıştırmaya gerek yok kendi kendine eriyecek)

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli

- Şekerler tamamen bütünleştiğinde borcamı tencereden alıp tezgaha koyabilirsiniz. Elinizi sakın bulaştırmayın pudra şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın.Katılaşmaya başlayacak. Katılaşma gerçekleşince tezgaha bolca pudara şekeri döküp borcamdaki hamuruzu kaşıkla üzerine ilave edip 3 parmağımızla yoğuralım. (Ellerimiz yapışmasın ;) )
-Boşalan borcama pembe şekerlerimizi koyalım ve onlarda erimeye başlasın :)
- Beyaz şeker hamıurumuz ne çok sert ne çok yumuşak olacak. Çok sert olursa açması zor olur çok yumuşak olursa merdaneye yapışır.
marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli

- İşte hazır çok güzel bir şeker hamurumuz oldu.. Şimdi tezgaha streçfilm serelim ve hamurumuza göre keselim fazla fazla. Streçe margarin sürelim (ki şeker hamurumuza yapışmasın) şeker hamurumuzu koyalım ve hiç hava almayacak şeklilde saralım. Bir kat daha sarabiliriz yırtılma olmasın diye.. Poşete ve kapalı bir kaba koyalım ve oda sıcaklığında 1 gün bekletelim sonra dilediğimiz zaman kullanabiliriz.
- Şimdi aynı işlemler pembe şekerlerimize de uygulanacak.

*Yumuşak hamur olursa pudra şekeri eklenecek! 1,5 paket pudra şekeri beyazlara, 1,5 paket pudra şekeri pembelere kullanılıyor ama benim pembelere daha az gitti beyaz şekerlerim daha çoktu..

*Hamur sertse elimizin sıcaklığınla yoğururup yumuşatacağız.

*Şeker hamuru buzdolabında, buzlukta, derin dondurucuda saklanmaz. Yağlanmış streçfilme sarılıp poşete koyulup bir kap içinde oda sıcaklığında saklanır. Artanlar için de aynı şey geçerli! Kullanılacağı zaman elde yumuşatılır, açılır, şekil verilir.

-Tezgaha mısır nişastası serpiyoruz ve pembe hamurumuzdan bir mikatar alıyoruz, arada üstüne nişasta serpip yufkadan az kalın açıyoruz. Pembe hamuru önce aldık çünkü ondan süslerimizi hazırlayacağız, beyaz hamur ile pastamızın üstünü kaplayacağız.

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli

- Ben pastamı süslemek için büyük ve küçük pembe kalpler yapmak istedim, çok tatlılar ;)



* Şeker hamurumuzu açarken alt üst etmek yok üst yüzü her zaman üst olacak şekilde açılmalı.

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli


* Gıda boyası eklemek isteyenler sıvı gıda boyası kullanırlarsa hamurda ele yapışma olabilir, telaş yok hemen pudara şekeri ilave edin ve hamurunuzla oynamaya devam edin.

-Pastamızı kaplayacağımız hamurumuzu pastamızı tam örtecek şekilde olacak ve de fazlası olacak ne kadar fazla o kadar düzgün kapanma sağlıyor. Yani pastayı örtüp pastanın altında 3 parmak kadar fazla şeker hamuru kalırsa kusursuz bir kapanma sağlıyor. Benimki 2 parmak kadar biraz daha çalışaydım eyiydi ;)


marshmallowdan şeker hamuru tarifi

marshmallowdan şeker hamuru tarifi

*Ayrıca sırf krem şantili yapılan pastalar üzerine şeker hamuru ile süsleme yapıldığında şeker hamurunda erime oluyor!

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli

marshmallowdan şekerhamuru tarifi resimli




Her şeyi yazmaya çalıştım, ben bu güzel pembe kalplerle uğraşırken çok mutlu oldum.. Şeker hamuru yapmak isteyene herkese kolay gelsin, yaptığınız çiçekler, böcekler, kalpler size ve sevdiklerinize mutluluk getirsin..

Afiyet olsun... =)















Etiketler: , , , , ,